Trimsalon

Een gezonde hondenvacht betekent een blije hond!

Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen!
 

Waarom naar een trimsalon?

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren - knippen - effileren - plukken strippen - wassen - kammen en/of borstelen. Naast de vachtbehandeling hoort ook het schoonmaken van de oren, het knippen van de nagels, het verwijderen van teken, het eventueel reinigen van de tanden .(tandsteenbehandeling los bij te boeken bij een trimbehandeling) In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en …lang haar blijft lang nat.


Een trimbeurt bij de hondenvachtspecialist;

Hondenvachtspecialist Mac staat garant voor een hondvriendelijke behandeling.Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk aan de angst van uw hond te doen. Hiervoor gebruiken wij de Tellingtonj TTcouch methode en geluidwerende hoodies voor de oren van uw hond. Het is   belangrijk dat de vacht op de juiste manier en met de juiste technieken behandeld wordt.


De salon is voorzien van alle moderne apparatuur, zoals oa een elektrische hoog/laag tafel, om het voor de honden zo comfortabel mogelijk te maken..

Als u met uw hond voor de eerste keer de salon bezoekt volgt er altijd een intake-gesprek. Dit houdt in dat er aan u gevraagd wordt hoe de gezondheid van uw hond is, zijn leeftijd en andere bijzonderheden. Daarna kijken we samen naar de hond en neem ik de wensen en mogelijkheden qua vachtverzorging met u door. Als u vragen heeft kunt u die natuurlijk ook stellen. En uiteraard wordt er bij ieder vervolg bezoek aan u gevraagd naar bijzonderheden, gezondheid van de hond en wat uw wensen zijn. Indien gewenst krijgt u  vachtonderhouds- advies.


Voor de hond in bad gaat, wordt hij eerst helemaal doorgekamd en zo nodig ontklit. Ook wordt de hond gecontroleerd op vlooien en andere parasieten. Daarna wordt de hond gewassen met de juiste shampoo die geschikt is voor het vachttype van uw hond.


Na het badderen wordt de hond gedroogd. Dit gebeurt met de waterblazer en/of met de föhn.

De hond zal nu  in, het door u gekozen, model geknipt, geëffileerd of geschoren worden.


Verder worden er, indien nodig, nagels geknipt, het haar wordt uit de gehoorgangen geplukt, het gebit gecontroleerd en zonodig tandsteen verwijderd, mits de hond dit toelaat. De tandbehandeling is los bij te boeken bij een trimbeurt. Ultrasone apparatuur zorgen voor een pijnloze verwijdering van tandsteen.

Mocht het nodig zijn krijgt de hond tussendoor even pauze, om water te drinken of om even uit te rusten.


Ook kunt u bij mij in de salon terecht voor een regelmatige kam/borstel- en/of was- en/of tussendoor- beurt van uw hond. Of alleen voor nagels knippen en/of tandsteen verwijderen.


Als de behandeling zo goed als klaar is krijgt u een telefoontje dat u uw hond weer op kunt halen. Als er bijzonderheden zijn waargenomen, worden deze bij het ophalen van de hond aan u doorgegeven.

Gemiddeld duurt een trimbeurt  2,5 tot 3 uur. Echter verblijven de honden langer in de salon zodat ze ook eens een pauze tussendoor kunnen genieten. Zeg nou zelf; drie uur stilstaan is voor niemand een aanrader. Ook niet voor uw hond.
De vachtbehandelingen:


Scheren:

Scheren is het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Dit kan op elke gewenste lengte.Bij Hondenvachtspecialist MAC zijn wij echter niet dol op scheren. Wij houden nog van het echte handwerk , zo kan er gemodelleerd worden.  Met een tondeuse is dat toch anders, hiermee zijn straks alle haren even lang/ kort. Veel vachten worden niet mooi na het scheren.

 

Knippen:

Knippen is het inkorten van de vacht door middel van een schaar met rechte bladen. Dit kan op elke gewenste lengte. 

 

Efileren:

Efileren is het uitdunnen en modelleren van de vacht. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde efileerschaar. Deze schaar bestaat uit tweebladen waarvan er één of twee getand zijn. Hierdoor krijgt de vacht een heel natuurlijk effect.

 

Plukken:

Plukken is het verwijderen van de dekharen inclusief de wortel. Plukken gebeurt met de hand of met een bot trimmes. De bovenvacht wordt op deze wijze weggehaald zodat de nieuwe op een goede en gezonde manier door kan komen. Plukken gebeurt als de vacht rijp is en geeft geen pijn voor uw hond.

 

Ontwollen:

Ontwollen is het verwijderen van de ondervacht uit de hond. Na het ontwollen gaat de hond in bad om vervolgens met een grote föhn de rest van de haren uit de vacht te blazen. Deze behandeling is zeer geschikt voor de golden retriever, de berner sennen, de border collie, de friese stabij, spaniels, kruisingen en ga zo maar door.

 

Wassen:

Wassen kan zowel alleen als in combinatie met een trimbeurt. De honden worden gewassen met een universele hondenshampoo. Verschillende geurtjes zijn mogelijk. Er is ook shampoo speciaal voor witte of gekleurde vachten en voor geïrriteerde vachten (anti jeuk, eczeem, droge huid, etcetera). Indien nodig wordt crèmespoeling gebruikt. Dit voorkomt vachtbeschadiging. Verder wordt het hierdoor makkelijker om klitten te verwijderen. Er is voor elke hond wat wils. Vraag er gerust om.